|
Autor |
Poruka |
maajstor
|
Postano: 09 lip 2013, 12:59 |
|
|
Site Admin |
Pridružen: 06 lip 2012, 18:39 Postovi: 1854 Datih hvala: 140 puta Primljenih hvala: 239 puta
|
|
|
Zanima me da li ce biti neke razlike ukoliko umjesto 5M izaberem 3M,sad mi je 5M i slika zauzima 2 mb,mada sam razmisljao da stavim na 3M,cini mi se ako se bude slika izradjivala da bi bila normalna,il sad nezz da li utice velicina slike na to.Sliku kad prebacim na laptop ne primjetim razliku
|
|
Vrh |
|
|
Toyo
|
Postano: 09 lip 2013, 13:52 |
|
|
Owner-Vlasnik |
Pridružen: 04 lip 2012, 20:32 Postovi: 4432 Lokacija: Fiume Datih hvala: 199 puta Primljenih hvala: 405 puta
|
|
|
Nema promijene u velicini vec samo u pixelizaciji - sto znaci manje pixela slabija kavliteta slike.
U tvom slucaju imao bis nesto slabiju kavlitetu slike ali cak mozda i zanemarivo za oko, probaj jednu dati da se razvije sa 5mpx i jedni istu sa 3mpx pa vidi sam razliku mislim da ce biti mala ili skoro nikakva.
|
|
Vrh |
|
|
gusar
|
Postano: 09 lip 2013, 19:27 |
|
|
Pridružen: 10 lip 2012, 17:12 Postovi: 171 Datih hvala: 17 puta Primljenih hvala: 39 puta
|
|
|
zavisi opet za šta ti triba....bitan je tu i pixel..al ne toliko koliko je bitan format koji podržava taj pixel.... slika mora bit dosta kvalitetna da bi se bilo šta na njoj radilo...znači što veći pixeli slika je bolja..i od nje se može onda radit svašta....znači nemoš dobit dobru kvalitetu slike ako je ona na 76 dpi a oćeš je stavit na 300 ili 1200..onda je normalno da se razleti i budu kockice....
hoću kazat nemoj se previše zabrinjavat u vezi rezolucija i pixelizacije...gledaj format...ako ti je za kućnu upotrebu dovoljan je JPG..ako misliš tiskat il štampat obavezno TIF
|
|
Vrh |
|
|
|
|